Saturday, 22 July 2017

Rendang Ayam Mak Saya

Assalamualaikum.


Hari ni topik makan makan pulak. haa nampak macam wow sangat kan. kahkah. Aku ni kan walaupun nampak blur (ramai orang cakap aku blur) dan nampak macam tak pandai berdikari, tak pandai masak, tak pandai semua lah, tapi sebenarnya ada je yang aku pandai. Jangan sesuka hati nak nilai hakak kalau tak bebetul kenal hakak ehh, hempuk kang ish. Macam kat kilang aku la, ada makcik sorang ni sukati je cakap aku pemalas, dan tak pandai masak, sakit hati tauu. Memang la aku tak power macam dia tapi aku boleh la jugak masak sikit-sikit ikot tekak aku. kehkeh. Pastu dia tu kecoh bagitahu orang yang aku ni tak pandai masak pun. "emh anak dara tapi tak reti masak". ewah ewah kemahenn lagi dia tu nasib baik dah baya-baya mak aku, ada la jugak rasa hormat kat orang tua di sudut hati ini. uhuk. Okay la kita teruskan dengan misi. Dua minggu lepas tekak aku ni teringin sangat nak makan rendang ayam mak aku, tak puas makan masa raya hari tu. Dan aku fikir lambat lagi aku nak balik Terengganu, so aku decide untuk masak sendiri. fuhh. Nampak macam terrer enn. kahkah. Gigih la aku whatsapp mak mintak resepi rendang ayam, mintak bahan-bahan dan caranya sekali supaya rasa tu sama. gahaha. Pastu cecepat aku start kereta pergi pasaraya nak beli bahan-bahan dia, berdesup. Hahaha. Dan ni resepi rendang ayam mak saya.

Bahan-bahan :-

  • Ayam (sebelah)
  • Cili boh (2-3 sudu besar)
  • Bawang besar 2 biji (blend)
  • Santan (1 kotak kecil)
  • Serai (2 batang)
  • Daun Limau Purut (2 helai dihiris halus)
  • Daun Kunyit (2 helai dihiris halus)
  • Gula (3 sudu besar)
  • Garam (secukup rasa)
  • Minyak masak sesenduk
Simple je kan bahan-bahan untuk masak rendang ayam ni. Okay jom masak. huhu

Macam biasa mula-mula panaskan minyak dalam kuali, haa agak-agak dah panas tu masukkan cili boh, kacau sikit pastu masukkan bawang besar yang dah dikisar tu. Bila dah naik bau terus masukkan ayam yang telah dipotong mengikut selera korang, kalau potong kecik-kecik boleh dapat banyak haa nak potong besar-besar pun boleh. Pastu masukkan santan satu kotak kecik tu. Aku pakai santan m&s sebab mak aku suka sangat pakai santan tu tak tahu la kenapa. huhu. Pastu masukkan la gula, sedikit garam dan serai. Oh serai tu potong la bagi pendek sikit takyah la masuk terus yang panjang tu haha dan jangan lupa ketuk serai tu kasi hancur sikit. haa. Kacau untuk beberapa saat dan biarkan sampai tahap kepekatan yang korang suka. Nak kering pun boleh, sederhana pun boleh haa dan bila dah sampai tahap yang korang suka tu boleh la masukkan daun limau purut dan daun kunyit. Daun limau purut buang la urat daun tu. Dah siapppp. 

Ni aku ada selitkan gambar proses masa aku masak rendang ayam, hihi. Jemput tengok...


Bahan-bahan perasa, kehkeh.






Masa ni aku dah gelabah sebab rupa macam kari ke gulai ayam ni, terus tanya mak aku takut salah step. huhu

Dah siappp ! huhu, lega sangat bila tengok rupa dia macam ni, dan rasa pun emm boleh tahan dap dap. haha melampau sangat kan puji masakan sendiri. haha takpela bukan selalu pun. Haa makcik mana tadi yang sesedap rasa je cakap aku tak pandai masak?? biasaaaaa dia, pang kang. hiks. Dah boleh la sesape nak cuba pulak. Baiii

Homesick

Assalamualaikum,

Hai, hari ni mood aku tak okay. hmm. Tiba-tiba je rasa sedih bila teringatkan keluarga aku kat Terengganu. tsk tsk. Aku rinduuuu sangat kat dorang. Padahal tak sampai sebulan pun lagi aku tak jumpa keluarga aku, tapi dah rasa macam ni. hmm. Semoga Allah murahkan rezeki aku untuk dapatkan pekerjaan yang memudahkan aku untuk selalu jumpa keluarga aku. Amin. Susah sangat nak dapat kerja sekarang ni, tapi tak jugak la sebab aku tengok kawan aku senang je dapat kerja pastu banyak pulak tu syarikat yang panggil dia untuk interview. huh. Result biasa je tapi aku rasa mungkin sebab dia cantik kot, kahkah tak la ni semua tentang rezeki. hee. 

Johor dengan Terengganu ni sebenarnya jauh sangat tau, kalau naik bas dari Pasir Gudang ni pukul 9 malam, nanti sampai Kuala Terengganu dah pukul 6.30 pagi. Dan kalau contoh la aku ni rindu sangat kat keluarga aku pastu aku balik masa cuti hujung minggu, memang tak rasa apa kot sebab masa aku dah habis banyak kat dalam bas je hmm. Bertolak hari Jumaat malam tu dan sampai sana dah sabtu pagi. Bila sampai mestilah penat, aku akan rehat dan ofcourse tidur sampai tengahari. Hari ahad pulak aku akan ambik bas pukul 1 tengahari. Haa kejap je masa. Dah la susah nak dapat cuti, ada annual leave pun tak guna sebab bila nak cuti mesti orang mempersoalkan. Busybody betul tsk. Pastu bila public holiday pulak ada je yang tiba-tiba nak buat overtime. haish. Kerja overtime kat sini dah la kena paksa, bukan sukati kita je taknak pergi kerja masa tu. hmm 😢 Aku dah penat sangat dan dah give up untuk terus kerja kat sini. Haih. Nak balikkkkk. sobs sobs.


Sunday, 16 July 2017

Selamat Hari Raya

Assalamualaikum, hiks.


Selamat hari raya maaf zahir dan batin. ihiks. Lambat sangat bagi ucapan ni, huhu hakak sangat busy sebenarnya sampai tak sempat nak update belog. hewhew. Macam aku sorang je kerja kan, kahkah orang lain pun kerja jugak tapi takde la busy macam aku. Dah setahun lebih kerja ni tapi aku masih lagi tak pandai nak uruskan masa dengan baik. haih. Sebab tu la kot rasa macam takde masa je. Raya tahun ni macam banyak masa dapat luangkan bersama keluarga, hiks sebab aku dapat cuti seminggu dan raya pulak start ahad, fuhh raya sakan. Aku balik Terengganu masa hari last puasa. Baju raya aku dah beli siap-siap kat Johor ni, biasanya baju raya mak aku akan jahit sendiri tapi tahun ni dia boleh cakap tak sempat pulak dan suruh aku beli sendiri sobs. Takpe lah, terpaksa la beli kalau tak, pakai baju lama jela. Aku ni bukan boleh pakai baju lama, sebab tak feel raya haha. Sebab memang dah terbiasakan, kalau raya je pakai baju baru. Baju murah pun takpe, asal baru je. hiks.

Dan tahun ni jugak aku berkesempatan untuk bahagikan rezeki dengan orang lain huhu, bagi duit raya laa untuk family dan saudara mara jugak. hehe. Alhamdulillah, rasa lain maciam kan time bagi duit raya tu, best. Tapi sedih jugak tahun ni dah tak dapat duit raya lagi dari mak abah tsk tsk. Rasa dah tua sangat la pulak. Maknanya tahun lepas last la aku dapat duit raya dari parents sobs sobs. Patut tahun lepas aku ambik gambar dengan duit raya tu kahkah buat kenangan. Sebenarnya tak kesah sangat pasal duit raya tu, yang aku kesah feel dah besar tu dan terus fikir semua benda dah kena buat sendiri, merantau jauh semata nak sara hidup sendiri, tak boleh bergantung pada mak abah je. Aduhh tak suka betul. Banyak kena fikir masa depan. haih. Cepatnya masa berlalu. Dan nah untuk album raya tahun ni.






Takde pulak gambar satu family haha. Padahal ada je tapi yang dekat phone jela pastu tak cantik huhu, kat kamera malas nak copy. hehe. Pastu kan macam kosong je rasa, seminggu raya tu rasa happy sangat, bila dah masuk kerja ni keadaan kembali kepada asal, suram muram serabut semua ada. Jealous la tengok orang kat sini masih beraya dengan family. Yang aku ni family jauh sobs sobs. Mampu tengok jela. Harap tahun depan aku masih berkesempatan untuk raya bersama family lagi, pastu boleh luangkan banyak masa dengan family aku dan family besar aku jugak. Amin. Kalau boleh nak kerja sendiri, boleh cuti sukati kahkah. Berangan jela dulu, mana tahu nanti jadi kenyataan kan? Masa depan takde orang tahu hewhew. Okay la, selamat malam korang. heee



Sunday, 18 June 2017

23 Ramadhan

Hi, assalamualaikum.


Hari ni dah 23 ramadhan. sobs. Tinggal seminggu je lagi nak raya. Rasa macam sekejap je masa berjalan kan, eh berlari.Tahun ni buat persiapan raya macam tak teruja sangat sebab duduk sorang dan jauh dari keluarga. Bulan puasa pun tak rasa sangat. haih. Puasa tahun ni aku rasa macam penuh dengan dugaan kahkah. Aku sempat berpuasa bersama keluarga tapi untuk dua hari je. tsk. Masa hari pertama dengan kedua puasa, aku balik terengganu sebab tu je peluang yang ada dan nasib baik Johor cuti masa hari pertama puasa so dapat la cuti tiga hari. Tapi hari ketiga puasa tu aku dah bertolak ke Johor. Walaupun cuma dua hari, aku tetap bersyukur hihi.

Tapi hari aku naik bas tu sadis betul, bas yang aku naik tu patutnya bertolak pukul 9.30 pagi. Aku dah plan cantik dah, kalau ambik tiket pagi ni, aku boleh sampai Johor petang sebelum berbuka, so aku tak mengganggu masa berbuka adik aku. Oh lupa nak cakap, adik aku kerja kat Johor jugak, baru setahun kat sini. Okay sambung. Sebab aku suruh adik aku tolong ambik aku hari tu, aku tak nak la menyusahkan dia. Tapi malangnya plan aku musnah. Bas buat hal pulak. Masa tu aku naik bas SP Bumi. Aku beli tiket awal kot. Seat single dan tingkat atas. Hari tu dah la bas datang lambat dalam setengah jam lebih, aku siap pergi kaunter tiket lagi, aku tanya "bas lambat lagi ke? Agak-agak bas sampai dalam pukul berapa?" orang yang jaga kaunter tu boleh jawab macam ni "bas lambat". Tu je? Aku tahu la bas lambat, kalau bas dah sampai aku takde la pergi tanya dia. pfft. Menduga kesabaran aku betul la hari tu, dah la hakak puasa. haih. Pastu bas menuju ke Pasir Gudang muncul, tapi hampa lagi, janji bas lain tapi yang sampai bas lain. Bas dua tingkat jugak, tapi semua seat kat atas je. Dah la semua double, sempit pulak tu. Perjalanan jauh kot, sakit pinggang aku. Tapi aku tetap menempuhi dengan penuh kesabaran, huh. Tak cukup dengan tu, jalan sesak pulak dan akhirnya aku berbuka dalam bas. haih. Makan roti sardin dengan minum air kotak vico. Tragis betul hari tu.

Dan sepanjang puasa ni jugak, kebanyakkannya aku berbuka puasa dalam kereta haha. Minum air kotak je, bila sampai rumah makan apa yang ada je dan hasilnya berat aku turun 5kg hewhew. Kadang aku rindu nak berbuka dengan family. sobs. Kalau kat rumah semua mak aku sediakan. Kat sini aku kena usaha sendiri. Kalau tekak tiba-tiba nak makan masakan Terengganu, aku cuma mampu menangis di bucu katil. tsk tsk. Kalau pergi bazar ramadhan kat sini aku tengok semua menu kebanyakkan sama je. Bosan. Nak makan sedap-sedap kena masak sendiri. Nak masak pulak tak sempat sebab sampai rumah dah dekat pukul 7. huh. Boleh je nak masak tapi makan lambat sikit la, aku je malas. hihi.


Rindunyaaa dendeng mak. Nak balikkk tsk tsk.
Dapnya dapat makan dengan nasik panas panas ni. huhu

Wednesday, 14 June 2017

SGShop Malaysia 10xRM100 shopping credit giveaway by Iman Abdul Rahim



Bismillahirahmanirahim. Assalamualaikum, fuh nervous ni sebab dah lama tak join giveaway kuikui. Busy sangat sampai tak sempat huhu sekarang dah sempat apa lagi, join jelah. hiks. Okay, kalau saya dapat RM100 shopping voucher ni, saya nak beli kasut sukan sebab kasut sukan saya baru hilang dua hari lepas. huwaaaa. Sedihnyaa. Siapa tah yang jahat sangat curi kasut di bulan yang mulia ini. tsk tsk. Kasut dalam pagar pun orang ambik, lepas dari kejadian tersebut, semua kasut letak dalam rumah kahkah. Kesian saya dah tak boleh nak bersukan. tsk. Sedih betul, tissue please tsk tsk.

Sunday, 4 June 2017

4 June 2017

Assalamualaikum


Hi, cuba teka aku kat mana ? ekekeke kat Pasir Gudang la.huh Sekarang dah lain sikit suasana dia sebab dah bawak laptop dan ada wifi hewhew. Serunuknyaa rasa bila ada dua benda ni. kahkah. Tapi tak seronok jugak sebab wifi lembab macam siput huhu tak boleh nak buat apa-apa sebab rumah sewa kat kawasan terpinggir kahkah redha jela. Hari ni ada masa terluang sikit untuk daku meluahkan perasaan kat sini. sobs ;'/  Di malam yang sendu ni, jiwa tak menentu sikit sebab suka kenang benda-benda sedih. huh. Dah la housemate semua keluar. hmm. 

Sebenarnya aku ada masalah sikit dengan kerja hmm. Ni kerja pertama dalam hidup aku, kerja yang aku tak pernah tahu pun apa benda skop kerja dia sebelum ni, dan aku memang tak tahu apa-apa. Aku cuma mintak kerja secara random. Sebab baru habis belajar dulu dalam kepala ni cuma fikir lepas je habis belajar mesti kena kerja atau sambung Ijazah. Bila tak dapat sambung, memang kena kerja la. So aku mintak je mana-mana kerja, pantang nampak iklan jawatan kosong mesti mohon. Masa tu memang semangat sebab taknak ketinggalan dengan classmate masa diploma. huhu. Pastu mohon kerja dalam bidang elektronik je, pemikiran aku masa tu memang sempit. Tak fikir luar kotak. Sebab aku ingat kursus kejuruteraan ni boleh kerja kat kilang sebagai technician je. huh. Dan selepas 3 bulan menganggu, akhirnya dapat kerja kat Johor ni. Aku kerja kat sini dah 1 tahun 3 bulan, dan sikit pun aku tak berkenan dengan kerja aku ni. Semua aku buat adalah terpaksa sebab niat nak kumpul duit. Aku ada mohon tempat lain tapi takde dapat panggilan temuduga pun. Gaji kat sini memang berbaloi dengan kelulusan diploma aku ni, cuma kerja tak macam yang aku harap. 

Suasana kerja buat aku tak selesa. Bila kerja ni macam-macam orang yang aku jumpa. Kebanyakannya suka putar belit cerita untuk selamatkan diri sendiri yang akhirnya menyusahkan orang lain. Selfish. Tak rasa bersalah ke tipu ? Aku tak tahan dengan orang yang suka tambah kerja aku yang sepatutnya bukan kerja aku. Sebab dia nak lepas tangan dan tak nak bertanggungjawab, aku jadi mangsa. Mungkin sebab aku baru dan tak tahu apa-apa. Ingat aku tak penat ke. Kadang aku terpaksa tipu dengan alasan 'tak pandai' dan 'tak tahu' untuk mengelakkan diberi kerja yang tak berkaitan dengan skop kerja aku. Tapi aku jugak yang kena balik, orang tu bagitahu semua orang yang dia kenal yang aku ni tak pandai dan tak tahu buat kerja sedangkan tu alasan aku untuk selamatkan diri. Aku keliru la. Patut ke aku kerja kat sini lagi?. Aku sorang je kat sini pegang jawatan ni, dan aku baru setahun lebih dan bermakna sebelum aku kat sini, dah ada orang lain yang kerja kat tempat aku. Kadang salah orang dulu, aku yang kena bertanggungjawab. Orang tak boleh terima kalau aku cakap tu bukan salah aku, tu orang dulu yang buat. Tapi orang kat situ cakap tu semua alasan sedangkan aku tak tipu. Kalau ada masalah, kebanyakkannya akan lepas tangan dan salahkan aku. Mungkin sebab aku baru. 

Dah la, aku nekad nak berhenti kerja tapi lepas dapat peluang kerja lain atau peluang sambung ijazah atau kahwin. Sebab aku tak tahan. Sungguh. Penat hari-hari serabut. Pernah sekali ada sipulan ni cakap "bulan depan Husna kena join buat inventory sebab dia bukan ada kerja pun". *maki dalam hati* sambil buat kerja aku yang bertimbun tu. Dia ingat aku takde kerja sedangkan dia dah banyak tambah kerja aku. Kau rasa? Masa dia cakap tu, aku buat tak tahu je, diam. Tapi aku diam pun kena jugak, tak puas hati takde orang layan dia, dia tambah lagi perli-perli aku. Gila. Aku biarkan je kata-kata tu lalu macam angin. Lagi ni bulan puasa menduga kesabaran aku betul, takut hilang semua pahala puasa aku. Dah la, aku penat. Sebelum kepala aku ni botak fikir pasal kerja, baik aku berambus. Doakan aku. Oh yang suka mengata aku tu, bukan perempuan gais, tapi lelaki. Untuk pertama kali dalam hidup aku jumpa lelaki macam tu, mengata orang, batu api dan suka menokok tambah cerita. Yela kalau tak tambah perasa mana sedap kan. 

Doakan aku dapat kerja lain. Aku tak kisah gaji macam mana asalkan persekitaran okay dan takde orang macam kat tempat kerja aku sekarang dan jugak takde orang yang suka tambah kerja orang dan takde orang yang sesuka hati nilai diri aku tanpa kenal betul-betul dengan aku. Huh. Aku penat. Bye. 



ps ; Tulis cerita ni ikut perasaan sangat. kah
Happy reading

Sunday, 30 April 2017

Pengalaman Baru

Assalamualaikum. hewhew


Bestnyaa perasaan bila duduk rumah sendiri ni. huh. Tenang je pastu tak rasa kosong sebab dikelilingi ahli keluarga kikiki. Kalau kat rumah sewa kat Johor tu sunyinya rasa, walaupun ada housemate. Hati pun sensitif je, sikit-sikit nak nangis haha manja sangat menyampah la. Saya dengan housemate tak rapat pun cuma tegur biasa je. Tak pandai la nak berkawan nak bermesra-mesraan ni haha. Haa ada jugak nak cerita pasal kawan rumah sewa ni tapi nanti la entri lain okay sebab kali ni nak cerita pasal tempat kerja. huh.

Sebelum ni saya pernah cerita pasal pekerjaan saya sekarang sikit-sikit, tapi ni nak cerita lebih sikit. hehe. Ni pengalaman kerja untuk pertama kali dalam hidup saya sebab selama 22 tahun hidup ni saya tak pernah kerja pun cuma menghabiskan duit mak bapak je. hewhew. Sorry. Dulu memang mak dengan ayah tak menggalakkan saya kerja mungkin sebab saya sorang je anak perempuan mereka atau dorang ingat saya tak pandai berdikari. kahkah. Bila dah habis diploma ni saya plan untuk sambung ijazah tapi tak kesampaian so taknak bagi hidup ni nampak sia-sia saya pun kerja. kuikui. Tapi malangnya bila apply terus dapat jauh berbatu-batu dari rumah.huh. Fikir panjang jugak, tapi positif je dengan harapan nak cari pengalaman kerja. huhu, taip panjang-panjang ni baru intro. kuikuikui.

Okay nak cerita pasal persekitaran pulak. Saya ni jenis macam katak bawah tempurung tau (sikit la). Kawan pun tak ramai. Tak pandai bergaul. Kalau nak mula berkawan dengan seseorang makan masa lama. Pastu susah nak move on atau susah nak terima hakikat atau benda baru. huh susah jugak nak terangkan. Masa awal kerja dulu, hampir 3 bulan saya tak makan waktu rehat, maksud saya makan nasi. Bila waktu rehat je pergi surau makan biskut yang bawak siap-siap dari rumah. Orang ajak rehat pun tak ikut. Sebab orang kat sana semua dah berusia. Sebaya parents saya. Ada je yang muda tapi sorang kahkah. Pastu makcik makcik kat situ suka cakap benda yang tak sepatutnya, yang orang dah kahwin je tahu. Kalau cakap apa-apa mesti nak kaitkan dengan benda macam tu. Aduh malu pulak nak cerita. Pastu pasal dalam bilik pun cerita kat orang luar. Tak malu langsung.

Pergaulan orang kat sana pun bebas sangat. Lelaki dengan perempuan tak ada batas langsung. Selamba je sentuh, peluk lengan atau tarik tangan. Pastu makcik pakcik salam lelaki perempuan. Dan kat sana saya tengok ramai yang tak solat. Padahal semua dah berkeluarga. Dalam department saya tu yang muda je ramai solat, yang tua pun ada tapi tak semua. Ada yang umur 50 lebih, tak pernah solat kat situ tapi dia cakap kat rumah dia solat. Err. Tak faham la. Macam mana la dorang ni kat rumah. hmm. Sedih pun ada sebab tak mampu nak ajak dorang solat dah rasa bersalah. Kadang kalau lepas solat ada orang tanya 'dari mana tak nampak pun tadi?', saya pulak yang malu nak cakap yang saya baru lepas solat, takut dorang malu. huh. Saya tak pernah lalui benda macam ni sebelum ni, masa mula-mula tahu yang orang kat situ ramai tak solat saya terkejut sebab macam tak percaya semua dah jadi mak bapak orang kot. 

Masa bulan puasa tahun lepas, ada je yang tak puasa. Bau rokok kuat sangat. Masa mula-mula bau tu, saya masih cuba fikir positif. Tapi bila setiap hari bau asap rokok pastu buat-buat pakai minyak angin bagi hilang bau, nampak sangat tak puasa. Pastu yang perempuan pulak, macam hari-hari je period sebab time rehat je pergi kantin. haih. Solat jumaat pun ramai je tak pergi. hmm Bila lalui benda macam ni, buat saya rasa nak berhenti kerja. Nak duduk dengan family je. Takut. Eh macam panjang pulak, hmm lain kali la cerita lagi, penat la nak taip. Esok dah nak balik Johor. Urgh. Saya harap ada rezeki untuk saya kerja kat Terengganu ni. Kerja yang dekat dengan rumah. Amin. Babaii ^^

Saturday, 29 April 2017

Rindu Semua

Haii, assalamualaikum hewhew


Dah lamaaaaaa sangatttt tak berbelog ni. Banyak sangat cabaran rintangan dugaannya haaa, huhu. Sekarang saya kat Terengganu boleh la nak layan jap, sebab kat Johor sana saya takde laptop dengan wifi lajuuu sobs. Kat sana bosan sangat life saya. Fikir pasal kerja je. Kerja pulak setiap hari balik pukul 8 malam. Tu paling awal, tapi kalau tetiba banyak kerja kena stay la. hmm. Kadang sabtu dengan ahad kena overtime maklumla kerja kilang hehe. Lepas balik kerja pukul 8 tu terus balik rumah, mandi dengan solat semua pastu siap nak tidur. Dan begitu la hari hari saya kat sana. Haih. Hari-hari fikir nak balik Terengganu je, rindu semua benda kat sini. Paling rindu makanan la hewhew. 

Pejam celik pejam celik dah nak masuk 24 tahun dah tahun ni, dah tua sangat. Macam cepat sangat masa ni kan. Serius. Macam cepat sangat masa. Rasa macam baru nak sambung Diploma padahal dah setahun lebih habis belajar. Rindunyaaa. Niat nak sambung Degree tak kesampaian pulak, dah 4 kali mohon tak dapat huhu 😭. Takpe takpe masih boleh fikir positif. huh. Kalau kat Johor kan hari hari mesti fikir pasal belog, rasa macam banyak benda nak cerita kat sini, tapi bila laptop ada depan mata ni tiba-tiba blank. kahkah. Nanti la sebab nak cerita ni kena ada mood, baru best nak cerita, idea pun mencurah-curah je masa tu. Pastu bila tengok blog sendiri ni rasa bosan pulak, macam nak edit tapi dah lupa pulak cara dia sebab dah lama tinggal. hmm. Dulu sebelum kerja boleh la edit-edit sebab dulu cuti panjang, yela cuti sem. Sekarang paling lama pun seminggu tu pun masa raya. hmm. Okay takpe la, nanti kita jumpa lagi, nak tenangkan fikiran jap, babaii 👋


Ehem, tajuk post macam tu sebab taktau nak letak apa dah. kuikui